Map Unavailable

Data/Hora
Date(s) - 06/05/2023
11:30 - 13:30

Localització
Ateneu El Poblet

Categories No Categories


Dissabte 6 de maig d’11:30 a 13:30 h, homenatge a Lucha Castro, activista pels feminicidis i defensora dels drets humans a Mèxic

🟣 Luz (Lucha) Estela Castro Rodríguez, és una teòloga, advocada i defensora dels drets humans mexicana, que ha passat més de 30 anys treballant en casos de feminicidis, tràfic, tortura, desaparicions forçades i violència sexual i domèstica.

🟣 El seu treball se centra en la litigació estratègica; acompanyament psicosocial i apoderament de les víctimes, per enfortir les seves capacitats en l’exercici dels seus drets davant els tribunals.
Lucha Castro és una apassionada de la justícia que ha proporcionat representació legal gratuïta a centenars de víctimes de violència de gènere. També ha promogut el canvi de discriminació en altres formes i violències a les quals s’estan enfrontant les dones a Mèxic, tot promovent el lideratge de les dones a les seves comunitats.

🟣 Des dels anys 90 ha fundat diverses organitzacions socials i destaca com una de les impulsores del moviment de dones a Chihuahua, el qual va donar visibilitat als feminicidis al seu país.
Amb la seva trajectòria incansable ha evidenciat les greus violacions dels drets humans causades per l’impacte que té en les dones l’ocupació militar, policíaca i la presència del crim organitzat, alhora que s’ha convertit en advocada de les defensores i els defensors dels drets humans en risc.
És pionera en l’activisme judicial a Mèxic, i promotora i impulsora de polítiques públiques centrades en la problemàtica de la seguretat ciutadana.

🟣 En reconeixement de la seva trajectòria en la defensa dels drets humans ha estat nominada a nombrosos premis i se li han atorgat distincions en l‘àmbit nacional i internacional.

👉Activitat gratuïta i sense reserva prèvia, vine 10 minuts abans! 

🟣 Organitza: Furia Mexicana i Ateneu El Poblet