Map Unavailable

Data/Hora
Date(s) - 21/11/2022
19:00 - 21:00

Localització
Ateneu El Poblet

Categories No Categories


Dilluns 21 de novembre de 19 a 21 h, projecció del documental “Allò que no et mata…”, d’Alexe Poukine, i debat sobre els límits de la confiança i la (des)confiança

  • Activitat en el marc del 25N
  • Amb la col·laboració de VISUAL TRUST, projecte multidisciplinari, comparatiu i innovador destinat a desenvolupar una teoria general de la (des)confiança en les imatges en el món contemporani.
  • Participen Amanda Bernal i Roger Canals

🟣 Allò que no et mata… és una potent i sòbria pel·lícula que trenca el silenci de les violacions en entorns de confiança sense victimitzar a les dones.

🟣 Projecció i debat posterior sobre els límits de la (des)confiança visual en el cinema documental, les xarxes de confiança, i com els valors culturals i socials sexistes mouen aquestes línies, provocant que es continuïn reproduint les violències masclistes. Amb Amanda Bernal i Roger Canals, del projecte Visual Trust.

▶️ Allò que no et mata… / Alexe Poukine / 2019 / Bèlgica / VOSC / 84 min.

Sinopsis: Amb 19 anys, l’Ada va ser violada tres vegades en una mateixa setmana per un home que coneixia bé. Una invitació a sopar va desencadenar la primera i ella no es va defensar, però es va citar dues vegades més amb el seu agressor per confrontar-lo i buscar respostes. Una potent i sòbria pel·lícula que trenca el silenci de les violacions en entorns de confiança sense victimitzar a les dones.

Nou anys més tard coincideix amb la cineasta Alexe Poukine i comparteix amb ella la seva experiència. Poukine posa en boca de 12 dones i dos homes aquest text, que en ser dit en primera persona, desencadena records i reaccions en cadascuna d’elles.

Una pel·lícula coral que exposa, des de les dones i sense victimitzar-les, les sensacions contradictòries i les conseqüències després d’una violació o agressió sexual on l’abusador no és ni un desconegut ni un monstre ni un assetjador que actua de nit, a les cantonades o als portals de les cases… i busca comprendre i trobar respostes a les reaccions que aquestes agressions sexuals desencadenen en les dones que no encaixen en el que la opinió pública anomenaria “víctimes correctes”. That Which Does Not Kill no és només la història de l’Ada, sinó una contribució més a visibilitzar un fenomen social molt ampli i encara silenciat.

📌 Amanda Bernal – Antropòloga, fotògrafa i gestora cultural. Doctorant i investigadora al projecte europeu ERC- Consolidator: Visual Trust. Reliability, accountability and forgery in scientific, religious and social images (2021-2026) (UB). PI: Roger Canals (PhD).

📌 Roger Canals – Antropòleg i cineasta. Director del projecte europeu ERC- Consolidator: Visual Trust. Reliability, accountability and forgery in scientific, religious and social images (2021-2026) (UB).

👉 Activitat gratuïta sense reserva prèvia, vine 10 minuts abans!

🟣 Organitza: Ateneu El Poblet i Visual Trust