Map Unavailable

Data/Hora
Date(s) - 14/04/2023
18:30 - 21:00

Localització
Ateneu El Poblet

Categories No Categories


Divendres 14 d’abril de 18:30 a 21 h, projecció documental “Veinte años no es nada”

▶️ Veinte años no es nada / Joaquim Jordà / 2004 / Espanya / 117 min.

🔴 Al  final de Numax presenta… (1979), Joaquim Jordà preguntava a algunes treballadores què farien amb les seves vides a partir de llavors, amb la idea de convertir les seves respostes en un documental futur. Vint-i-cinc anys després, les retroba en diferents situacions vitals, que donen testimoni de com les lluites obreres del passat s’han convertit en resistències quotidianes i xarxes afectives, tot plantejant possibles camins per a l’activisme polític.

“🔴 Descubrí que allí [en Numax presenta…] había una segunda película; que yo no podía dejar, abandonar a aquellos personajes, y que tarde o temprano, no sabía cuándo, retomaría esa historia. Y para eso rodé una secuencia final donde, asumiendo yo directamente el papel de entrevistador, iba preguntando a aquellos personajes qué pensaban hacer con sus vidas ahora, en aquel momento, que había terminado su vida de obreros de fábrica y que pasaban a no sabían qué. Pensé que sus respuestas serían el punto de partida que me permitiría, un tiempo después, contar esas nuevas vidas.”

Presentació de la pel·lícula al I Congrés Internacional sobre Cinema Europeu Contemporani, 2005.

📌 Conversa posterior amb María Socorro López, Magda Mirabet i Carlos Gómez, treballadores i treballadors de la fàbrica Numax. Moderació d’Albert Elduque (Universitat Pompeu Fabra)

👉 Activitat gratuïta i sense reserva prèvia, vine 10 minuts abans!

🔴 Organitza: Associació de Veïns i Veïnes Sagrada Família