Map Unavailable

Data/Hora
Date(s) - 08/06/2022
19:00 - 20:30

Localització
Ateneu El Poblet

Categories No Categories


Dimecres 8 de juny a les 19 a 20:30 h, xerrada “Lluita per la Sedeta (1977-1979). Moviment veïnal per una democràcia plena”

Xerrada sobre la lluita per La Sedeta i el moviment veïnal al Camp d’en Grassot durant La Transició. Descriu les lluites populars al barri per una democràcia plena, per eradicar el franquisme i aconseguir drets i llibertats fonamentals.

L’any 1977 es funda l’AAVV Camp d’en Grassot, també l’Assemblea de la Sedeta. Es recuperen la Festa Major i les festes populars, es lluita pels semàfors del carrer Indústria, s’ocupa La Sedeta, els obrers de Numax ocupen la fàbrica i la posen en funcionament de manera autogestionaria, els  minusvàlids ocupen el SEREM al c/Grassot per reivindicar els seus drets… Mentrestant, a Barcelona, hi ha una explosió de lluites i reivindicacions i amplis sectors de població es situaran més enllà dels pactes de l’anomenada Transició.

Arreu afloraven moviments reivindicatius: zones verdes, equipaments, escoles, ambulatoris, ateneus populars, llibertat d’expressió, amnistia, drets de les dones i de diferents col·lectius marginats, lluites obreres…

👉 Amb Xavier Oller, autor del llibre “Nosaltres no vàrem pactar. La Transició a peu de carrer” (ed. Aldarull, 2021).

👉 Xavier Oller va ser membre fundador de la Vocalia de Joves i la Vocalia de Cultura de l’AAVV Camp d’en Grassot i membre de l’Assemblea de La Sedeta (1977/79). Fa temps que es dedica a la recerca i recuperació històrica sent un dels fundadors del Grup de Memòria Històrica de l’Ateneu Llibertari de Gràcia. A l’actualitat forma part d’Agita’t Gràcia i la seva secció de Memòria Històrica.

👉 Activitat sense reserva prèvia, vine 10 minuts abans!

Organitza: Comissió Memòria Històrica Barri el Poblet i Ateneu El Poblet