Map Unavailable

Data/Hora
Date(s) - 22/02/2022 - 22/02/2023
19:00 - 20:30

Localització
Ateneu El Poblet

Categories No Categories


Dimecres 22 de febrer de les 19 a les 20:30 h, conferència “Myrurgia. De la Maja a Maderas de Oriente”

  • A càrrec de Rafa Burgos

🔴 La fàbrica Myrurgia ha estat el laboratori d’on han sortit perfums mítics com La Maja o Maderas de Oriente. Sota la direcció de l’escultor Esteve Monegal, qui es va fer càrrec del negoci familiar Drogues SAM l’any 1917, l’empresa va esdevenir una de les més exitoses i elegants de l’època. La sensibilitat per l’art i la publicitat de Monegal, amb el suport del seu col·laborador Eduard Jener, va fer de Myrurgia un referent de l’estil Art-Déco a Catalunya. Repassarem la seva història, i les fites més importants dins el sector de la perfumeria o la publicitat, des dels orígens i fins l’adquisició per part del Grup Puig l’any 2000.

🔴 Una ocasió única per fer un viatge en el temps de la mà de fragàncies que van immortalitzar ballarines com Tórtola Valencia o Tamara Toumanova. I de creadors com el fotògraf Pere Català Pic, el gravador Josep Roca o, fins i tot, el pintor René Magritte. Un nivell d’excel·lència que es veia reflectit també en l’interès i preciosisme a l’hora de crear els perfums, tant pel que fa al continent com al contingut. Així com la fàbrica del carrer Mallorca on s’elaborava el producte, una obra de l’arquitecte Antoni Puig i Gairalt enlairada l’any 1929.

📌 Rafa Burgos és historiador, periodista i Guia Oficial per la Generalitat de Catalunya. Col·labora en diferents mitjans de comunicació i és autor de llibres d’investigació periodística o relacionats amb la història de Barcelona: “Cervantes a Barcelona. La ciutat vista per don Quixot” (Marge Books), “L’orgia diplomàtica. Ambaixadors i cònsols al descobert” (Pol·len) o “Els amos del passeig de Gràcia. Una radiografia del poder” (Pol·len).

👉 Entrada lliure i gratuïta

👉 S’agraeïx reserva prèvia per aforament limitat enviant un correu a comissiomemoriapoblet@gmail.com

👉 Accés 10 minuts abans de l’inici!

🔴 Organitza: Ateneu El Poblet