Map Unavailable

Data/Hora
Date(s) - 09/11/2022
19:00 - 21:00

Localització
Ateneu El Poblet

Categories No Categories


Dimecres 9 de novembre de 19 a 21 h, Poéticas de los territorios, projecció de cinema documental i conversa

  • La Urdimbre Audiovisual presenta: Flores de la Llanura (2021) i Mujer. Se va la vida, Compañera (2018).
  • Presentació a càrrec de Mariana Rivera i Josué Vergara, directora i productor.
  • Conversa dinamitzada per Karen Rosentreter.

🟡 Projeccions de cinema documental de mà d’Urdimbre Audiovisual, casa productora especialitzada en pel·lícules documentals, narratives etnogràfiques i experimentals. Els treballs que es mostren retraten les lluites socials i les xarxes col·lectives a Ciutat de Mèxic i regions rurals de Guerrero i Oaxaca.

▶️ Flores de la Llanura. Mariana X. Rivera García / 2021 / Mèxic / VOSE / 19 min.

Després del feminicidi de Silvia, la seva cosina Yecenia, teixidora ñomndaa de la Plana de Flores, construeix un dol poètic i ritual on els fils, els somnis i el coneixement tèxtil de les dones s’entrellacen col·lectivament en un acte de sanació i resiliència.

▶️ Mujer. Se va la vida, Compañera. Mariana X. Rivera García / 2018 / Mèxic / VE / 60 min.

Les cançons de León Chávez Teixeiro han acompanyat i retratat les lluites populars de la Ciutat de Mèxic les últimes cinc dècades. Coneixerem a través d’ell i la seva música, la història de tres dones que participen en diferents moviments socials i els qui ens conviden a reflexionar sobre els valors de la lluita organitzada i preguntar-nos sobre el futur de la nostra societat.

📌 Mariana Rivera, doctora en antropologia, especialitzada en antropologia visual i investigadora de la Dirección de Etnología y Antropología Social del INAH.
Co-fundadora de la productora La Urdimbre Audiovisual. Ha dirigit documentals, videoclips i publicat articles sobre cinema documental i etnogràfic, antropologia visual, teixit, memòria i narratives transmèdia.

📌 Josué Vergara, productor i músic. Ha col·laborat en llargmetratges i programes documentals de televisió. Com a productor i guionista cinematogràfic ha realitzat Flores de la llanura, Mujer. Se va la vida, compañera, Telares sonorosHuellas para la memoria.

📌 Karen Rosentreter, historiadora, pedagoga i artista xilena. Doctoranda (ANID) en Societat i Cultura: Història, Antropologia, Art i Patrimoni per la UB, i Màster d’Estudis Avançats en Història de l’Art. Directora de “Mil Agujas por la Dignidad”, plataforma de difusió d’art tèxtil i drets humans.

👉 Taquilla inversa

👉 Activitat sense reserva prèvia, vine 10 minuts abans!

🟡 Organitza: Ateneu El Poblet