Map Unavailable

Data/Hora
Date(s) - 31/03/2023
18:30 - 21:00

Localització
Ateneu El Poblet

Categories No Categories


Divendres 31 de març de 18:30 a 21 h, projecció del documental “Numax presenta…” i conversa posterior

▶️ Numax presenta… / Joaquim Jordà / 1979 / Espanya / 115 min.

🟤 Un cop el període d’autogestió de la Numax arribava a la seva fi, Joaquim Jordà va rebre l’encàrrec de filmar les treballadores i la fàbrica per deixar constància d’aquella experiència. Finançada amb les 650.000 pessetes que quedaven a la caixa de resistència, Numax presenta... recull els ideals de la lluita obrera de la Transició, però també les seves dificultats i contradiccions, i es converteix en un formidable exemple d’un cinema bolcat a l’escolta i la conversa.

🟤 “Numax era una fàbrica situada a prop de la Sagrada Família (de Barcelona) que havia tingut uns tres-cents treballadors, i que produïen ventiladors i altres petits electrodomèstics. Cap al final dels setanta hi va haver una vaga ocasionada per l’acomiadament d’uns treballadors; aquesta acció va dur a l’ocupació de la fàbrica. Més tard, van descobrir que els empresaris havien abandonat l’empresa i no els quedava més remei que assumir la seva autogestió […]. Amb les 650.000 pessetes que encara tenien a la caixa de resistència [quan van decidir que era millor plegar], van pensar a fer un llibre o alguna cosa semblant per recordar aquesta experiència. Aleshores uns amics em van posar en contacte.”

Joaquín Jordá, de J. M García Ferrer i Martí Rom. Barcelona: Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, 2001.

📌 Conversa posterior amb María Socorro López, Magda Mirabet, Blanca Galán i Carlos Gómez, treballadores i treballadors de la fàbrica Numax. Moderació d’Albert Elduque (Universitat Pompeu Fabra)

👉 Activitat gratuïta i sense reserva prèvia, vine 10 minuts abans!

🟤 Organitza: Associació de Veïns i Veïnes de Sagrada Família