Map Unavailable

Data/Hora
Date(s) - 11/11/2022
18:00 - 20:00

Localització
Ateneu El Poblet

Categories No Categories


Divendres 11 de novembre de 18 a 20 h, visionat de fragments del film “Història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya i la por” i conversa amb la directora Mireia Sallarès

⚫ Francesc Tosquelles (Reus, 1912 – Granges d’Òlt, 1994) va ser un psiquiatre català que va revolucionar les pràctiques mèdiques del seu temps, al mateix temps que també va transmetre un llegat cultural innovador. Encara i això, allò en què més petjada va deixar Tosquelles és en la proposta per abordar l’arrel social de la malaltia mental, amb l’objectiu de transformar la institució psiquiàtrica.

⚫ Per aquesta raó, entre d’altres, la directora Mireia Sallarès va emprendre el projecte Història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya i la por, del qual podrem visionar-ne alguns dels fragments més importants i conversar amb la directora sobre el procés de creació del film.

▶️ Història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya i la por. Mireia Sallarès / 2021 / Catalunya / VC.

Sinopsis: A mig camí del documental experimental i la ficció especulativa, aquesta pel·lícula narra experiències no pas a partir del que n’ha quedat documentat, sinó del que ens manca d’elles.
Sense separar el llavors i l’ara, els vius dels morts, ni la presa de consciència de l’inconscient, fa història en potència d’un metge que en temps crítics del segle XX polititzà la psiquiatria capgirant la nostra relació amb la bogeria i l’home normal.
I obre a Catalunya un espai autocrític sobre la seva desmemòria.

👉 Preferible realitzar inscripció prèvia via formulari.

👉 Activitat gratuïta, accés de públic 10 minuts abans.

⚫ Organitza: AFATRAC, Associació de Familiars d’Afectats per Transtorns de Conducta