Xerrada “El Col·legi Claret (1939-1975). Una escola del barri en el franquisme”, a càrrec de Josep Lluís Campa Planas

Descripció de l'esdeveniment

Dimecres 16 de febrer de 19 a 20:30 h, xerrada "El Col·legi Claret (1939-1975). Una escola del barri en el franquisme”, a càrrec de Josep Lluís Campa Planas

El col·legi Claret és una escola que ha donat servei al barri del Poblet -entre d’altres- des de fa 150 anys. La xerrada ens aproximarà a conèixer quina va ser l’actuació del col·legi Claret durant la dictadura franquista, observar com era i com va evolucionar la composició social del seu alumnat i les seves famílies, així com mostrarà certs elements del canvi que va experimentar el barri proper a l’escola. També veurem els criteris, valors i missatges que es volien transmetre durant la vigència del nacional-catolicisme.

Josep Lluís Campa Planas -exalumne del Claret- s’ha doctorat en Història per la Universitat Pompeu Fabra l’estiu passat, amb la tesi “El Col·legi Claret de Barcelona (1939-1975). Una escola en el nacionalcatolicisme franquista.”. Llicenciat en Econòmiques i Graduat en Ciències Polítiques, ha publicat entre altres treballs: “El pensament polític de Pasqual Maragall en relació al federalisme i a l’encaix Catalunya-Espanya”.

Activitat gratuïta, s'agraeïx reserva prèvia via formulari

Organitza: Comissió Memòria Històrica Barri el Poblet i Ateneu El Poblet

Data i hora

16-02-2022 19:00

Lloc

Ateneu El Poblet

c/Nàpols 268 Baixos

08025 Barcelona