Map Unavailable

Data/Hora
Date(s) - 24/10/2022
19:00 - 20:30

Localització
Ateneu El Poblet

Categories No Categories


Dilluns 24 d’octubre de les 19 a les 20:30 h, xerrada “Orwell salvat a l’Hospital de Sant Pau!” 

🟤 El 20 de maig de 1937 una bala va ferir George Orwell al coll, mentre lluitava amb el bàndol republicà a Alcubierre, al Front d’Aragó. La ferida tenia molt mal pronòstic. Desprès de transitar per diversos hospitals del front, finalment va arribar a l’Hospital General de Catalunya, l’actual Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, on va rebre un tractament que li salvarà la vida.

🟤 La conferència “Orwell salvat a l’Hospital de Sant Pau!” que impartirà la Doctora Carmen Pérez Aguado, ens farà conèixer el periple vital del famós escriptor, autor, entre d’altres obres, de la coneguda “Homenatge a Catalunya” on l’escriptor descriu la seva experiència de brigadista convençut al nostre país. Els esforços per salvar la vida d’Orwell són un exemple dels afanys sanitaris d’aquell moment a l’actual Hospital de Sant Pau i del seu paper com a centre de referència al nostre barri, durant la guerra.

👉 Amb Carmen Pérez Aguado, metgessa, periodista i veïna del barri. Ha treballat durant més de trenta anys a l’Hospital de Sant Pau. Actualment, el seu treball se centra en la Història de la Medecina durant la Guerra Civil Espanyola, amb especial interès en el paper del Hospital de Sant Pau com a centre per a la Defensa Civil i on s’atenia la població de Catalunya ja fos aquesta civil, militar o refugiada.

👉 Activitat sense reserva prèvia, vine 10 minuts abans!

🟤 Organitza: Comissió Memòria Històrica Barri el Poblet i Ateneu El Poblet