DIBUIXEM EL BARRI!

1r CONCURS D’ESQUETXOS DE L’ATENEU EL POBLET

Obrim convocatòria!

Com veus les persones i els parcs? Com veus els edificis i els comerços? Volem saber com veus el barri! Tens ganes de compartir-ho amb els teus veïns i veïnes? Et convidem a fer un mural del barri de la Sagrada Família entre tots i totes i aconseguir premis gentilesa dels comerços del barri!

L’Ateneu el Poblet convoca el 1r Concurs d’esquetxos “Dibuixem el barri” en diverses categories per a que els infants, ja siguin escoles o famílies, joves i adults de la ciutat puguin despertar la seva creativitat amb la il·lustració i mostrar com es veu el barri a través de la seva mirada i amb la voluntat d’estimular la creativitat i generar espais per compartir-la.

Aquesta convocatòria s’obre en el marc dels actes “Recuperem el barri!” que es duran a terme els dies 18, 19 i 20 de juny del 2021. La convocatòria compta amb la col·laboració de l’Eix Comercial Sagrada Família i dels Encants Nous Eix Comercial, Papereria Valtis i Llibreria Sendak i té la voluntat de generar sinergies entre els equipaments del barri, la participació ciutadana i el consum als comerços locals.

1- Presentació

L’Ateneu El Poblet és un equipament cultural i social que s’ha aconseguit com a resposta de les múltiples necessitats que té el barri, els quals s’han reivindicat els darrers anys, tant a través de les diferents entitats com de les veïnes del barri de la Sagrada Família. El projecte neix de la lluita veïnal i està compromès amb una sèrie de valors i principis en la línia en la qual continuarem treballant: la participació col·lectiva i activa, la pluralitat, la cooperació i el diàleg, la transparència i la sostenibilitat, entre molts d’altres. L’equipament està destinat a ser un espai de referència al barri en l’àmbit cultural i social, alhora que ha d’esdevenir una eina per generar activitats i propostes cap a les persones i entitats del barri. A més a més, ha de ser el motor per fomentar i desenvolupar un teixit social, cultural i de lleure més ric promovent l’apoderament i la participació activa. L’Ateneu és un espai gestionat des de les veïnes i entitats del barri a través d’un model de gestió comunitària.

2- Qui hi pot participar?

 1. Poden participar infants, joves i adults de qualsevol edat. Així mateix, la convocatòria també està oberta a la participació de centres d’educació primària i secundària, de totes les escoles públiques i privades de la ciutat de Barcelona.
 2. El concurs “Dibuixem el barri” es subdivideix en cinc categories:
  1. Primera categoria: Infants de 6 a 9 anys, ja es presentin a títol individual o des d’una escola.
  2. Segona categoria: Infants de 10 a 12 anys, ja es presentin a títol individual o des d’una escola. 
  3. Tercera categoria: Joves de 13 a 15 anys, ja es presentin a títol individual o des d’una escola.
  4. Quarta categoria: Joves de 16 a 17 anys, ja es presentin a títol individual o des d’una escola.
  5. Cinquena categoria: Adults a partir de 18 anys.

3. Cada participant podrà presentar-se al concurs amb un sol esquetx. Els alumnes provinents d’escoles també podran presentar només un dibuix per persona.

3- Com han de ser els esquetxos?

 1. L’esquetx haurà de tenir una mida màxima de DIN-A4 (21 cm per 29,7 cm) en horitzontal o vertical. Es podrà presentar l’esquetx en qualsevol format i mida de paper, sempre i quan no superi les mides esmentades.
 2. El tipus i color de paper és de lliure elecció.
 3. Els materials amb el que es faci l’esquetx han de ser elements sòlids, podent utilitzar-se llapis, llapis de colors, carbonet, pastel, etc. No es permet l’ús de pigments de base aquosa, d’oli ni pintura, com aquarel·les, llapis aquarel·lables, acrílic, pintura a l’oli, etc.
 4. Als esquetxos no es podran incloure lletres ni paraules, a excepció d’aquelles que formen part del propi dibuix, per exemple, el cartell amb el nom d’un comerç o una placa amb el nom d’un carrer.
 5. L’esquetx a presentar ha de tenir com a motiu qualsevol element que faci referència al Barri de la Sagrada Família (el barri es delimita pel carrer de Nàpols, l’Av. Diagonal i els carrers Dos de Maig i Sant Antoni Maria Claret)

4- Dates del concurs “Dibuixem el barri”

1. Els esquetxos es podran presentar de l’1 al 19 de juny de 2021, de dilluns a divendres de 17h a 21h i els dissabtes 12 i 19 de juny de 17h a 21h.

2. Els guanyadors dels premis en totes les seves categories es faran públics el dia 30 de juny de 2021 a través de les xarxes socials i pàgina web de l’Ateneu El Poblet, a través del butlletí electrònic i s’enviarà un correu electrònic a totes les persones participants.

3. L’Acte de lliurament de premis i obertura de l’exposició es realitzarà el dia 5 de juliol de 2021 a les 19h.           

4. El mural d’esquetxos quedarà exposat del 5 al 23 de juliol de 2021.

5- Com m’inscric i presento el meu esquetx?

1. Els participants hauran d’entregar els esquetxos dins d’un sobre o carpeta (que no es retornarà) tan sols per assegurar-ne la seva bona conservació i emmagatzematge.

2. Els esquetxos s’hauran d’entregar presencialment a l’Ateneu El Poblet (veure punt 4 d’aquestes bases).

C/Nàpols 268 Baixos

08025 Barcelona

info@ateneuelpoblet.cat

93 395 88 28

3. Dins la mateixa carpeta o sobre s’haurà d’incloure:

 1. Un paper dins d’un sobre tancat amb nom de l’autor i dades de contacte: nom, DNI, correu electrònic i telèfon. En cas de les escoles, es poden posar el correu electrònic i telèfon del centre. Aquest sobre estarà tancat per preservar l’anonimat de la persona participant.
 2. La localització del barri a què fa referència l’esquetx, indicat a l’anvers de l’esquetx.

4. Els esquetxos guanyadors de les diferents categories passaran a formar part del patrimoni comunitari de l’Ateneu i no seran retornats als seus guanyadors. En cas que ho demanin, es faran còpies en color.

5. Al finalitzar l’exposició, els participants que no hagin guanyat el concurs “Dibuixem el barri” disposaran entre el 13 i el 30 de setembre de 2021 per recollir els seus esquetxos a l’Ateneu El Poblet. Els esquetxos que no siguin recollits en el període establert, passaran a ser propietat de l’Ateneu el Poblet a tots els efectes.   

6- Premis

 1. Tots els esquetxos participants formaran part de l’exposició i s’atorgarà un premi per categoria. 
 2. Els premis seran:
 • En la Primera categoria (referència al punt 2 d’aquestes bases) s’atorgarà un val de 25 euros per gentilesa de la Llibreria Sendak. En cas de ser guanyador l’alumne d’una escola, el premi rebut serà per despesa o ús particular d’aquest alumne, no pel centre d’estudis.
 • En la Segona categoria (referència al punt 2 d’aquestes bases) s’atorgarà un val de 25 euros per gentilesa de la Papereria-Llibreria Valtis. En cas de ser guanyador l’alumne d’una escola, el premi rebut serà per despesa o ús particular d’aquest alumne, no pel centre d’estudis.
 • En la Tercera categoria (referència al punt 2 d’aquestes bases) s’atorgarà un val de 25 euros per gentilesa dels Encants Nous Eix Comercial, per poder bescanviar en qualsevol botiga adherida. En cas de ser guanyador l’alumne d’una escola, el premi rebut serà per despesa o ús particular d’aquest alumne, no pel centre d’estudis.
 • En la Quarta categoria (referència al punt 2 d’aquestes bases) s’atorgarà un val de 25 euros per gentilesa dels Encants Nous Eix Comercial, per poder bescanviar en qualsevol botiga adherida. En cas de ser guanyador l’alumne d’una escola, el premi rebut serà per despesa o ús particular d’aquest alumne, no pel centre d’estudis.
 • En la Cinquena categoria (referència al punt 2 d’aquestes bases) s’atorgarà un val de 50 euros per gentilesa de l’Eix Comercial del Barri de la Sagrada Família, per poder bescanviar en qualsevol botiga adherida.           

7- Jurat

El jurat està format per persones escollides per l’Associació Cultural del Barri del Poblet i que formen part d’entitats, del veïnat i també referents del camp artístic.

El jurat està format per 8 persones.

Les decisions del jurat seran irrevocables.

8- Drets d’imatge de les obres

Els participants del concurs “Dibuixem el barri” autoritzen a l’Ateneu El Poblet i als seus organitzadors a fer la difusió que considerin oportuna amb la reproducció parcial o total de les obres presentades i en qualsevol de les seves plataformes online (web i xarxes socials) i offline (cartelleria i fulletons).

9- Més informació                                        

 1. El jurat es reserva el dret d’interpretació de les bases del present concurs i la resolució dels casos no contemplats, d’acord amb el seu millor criteri.
 2. La participació al concurs “Dibuixem el barri” implica l’acceptació d’aquestes bases.                                                                                                                                                           

Per qualsevol qüestió, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

Esperem els vostres esquetxos!

#dibuixemelbarri

#recuperemelbarri #fembarri #femxarxa #femateneu

ENTITATS COL·LABORADORES

ENTITAT ORGANITZADORA              

AMB EL SUPORT DE

Una resposta a ““Dibuixem el barri”-1r Concurs d’esquetxos de l’Ateneu El Poblet”

Els comentaris estan tancats.