💜 Torna “Escrit per ELLES”, en la seva 2a edició 2023. Una trobada literària de participació ciutadana on es convida a compartir obres escrites per dones, de creació pròpia o d’altres autores, en qualsevol format i idioma; la qual té l’objetiu de donar visibilitat a la creació literària de les dones d’arreu.

💜 En aquesta 2a edició apostem per un canvi de format i l’acte serà conduït per l’artista de performance i poeta Graciela Contreras Guzmán, sense perdre, però, la seva essència participativa.

💜 Si vols saber més, descarrega les bases en PDF o continua llegint ⬇️⬇️⬇️

Bases per participar a l’acte literari participatiu “Esctit per ELLES”, 2a edició 2023

1) INFORMACIÓ GENERAL

👉 Què és? Escrit per ELLES és una trobada literària de participació ciutadana on es convida a compartir obres escrites per dones, de creació pròpia o d’altres autores, en qualsevol format i idioma. L’acte literari serà conduït per l’artista de performance i poeta Graciela Contreras Guzmán, i concebut de manera participativa, com un collage d’escrits i interpretació.

👉 Per què? Activitat que promou la visibilització de la creació literària de les dones d’arreu i la generació de sinergies entre les participants i públic assistent.  

👉 Quan i on serà? Dimecres 29 de març de 2023 a les 19 h a l’Ateneu El Poblet (C/Nàpols 268).

👉 Com participar de la proposta? Aportant escrits, com a voluntària el dia de l’acte o bé com a públic assistent. Les menors d’edat interessades a participar han de tenir autorització de les tutores legals.

Si vols aportar escrits i/o participar com a voluntària, continua llegint les bases i omple el FORMULARI que trobaràs als següents apartats:

👉 Calendari:

 • Convocatòria oberta de l’1 al 28 de febrer de 2023.
 • Selecció de textos i organització de l’acte de l’1 al 24 de març de 2023
 • Comunicació amb les persones participants (tant a voluntàries, com a les autores que aporten obra pròpia segons els seus textos han estat seleccionats), setmana del 20 al 24 de març de 2023.
 • Organització i coordinació de l’acte amb les persones voluntàries, dilluns 27 de març de 2023.
 • L’acte literari Escrit per ELLES, tindrà lloc el dimecres 29 de març a les 19 h.


2) Si vols participar a Escrit per ELLES aportant textos, poden ser de qualsevol suport literari i que acompleixin les següents característiques: 

 • Fragments curts de qualsevol suport literari (poesia, literatura, assaig, aforisme, teatre, etc). No podran ser obres completes, tan sols fragments breus de màxim 1.500 caràcters amb espais
 • Poden haver estat escrits en qualsevol idioma, tenint en compte que, si no és català o castellà, cal aportar traducció.
 • Els escrits poden ser de creació pròpia o d’altres autores, indicant sempre l’autoria i si l’obra és pròpia o d’altri. En el cas de les obres pròpies, les autores poden escollir si donar el seu nom, pseudònim o fer-la constar com anònima.
 • No es tindran en comptes les propostes que promouen actituds o pensaments discriminatoris de qualsevol mena. No obstant això, sí que es consideraran aquelles propostes que utilitzen part d’aquest tipus de text en to de crítica i per promoure el respecte cap a totes les persones.
 • La selecció de fragments va a càrrec de l’equip tècnic de l’Ateneu El Poblet, qui es reserva el dret de seleccionar fragments parcials dels textos i de fer una selecció parcial dels totals aportats per adaptar-se a la durada estimada de l’acte (2 hores). La tria final serà irrevocable.
 • Tan sols es comunicarà que han estat seleccionats els textos a les persones que aportin obra de creació pròpia.
 • A priori, l’únic motiu per no incloure un dels fragments aportats és l’incompliment dels criteris que aquí s’han descrit.

👉 Qui hi pot participar? Persones d’arreu que tinguin ganes de donar a conèixer obres literàries escrites per dones, de creació pròpia o d’altres autores, en qualsevol format i idioma.

👉 Com participo? Per aportar textos, omple el FORMULARI


3) Si vols participar a Escrit per ELLES com a voluntària el dia de l’acte: 

👉 Qui hi pot participar? Dones d’arreu que tinguin ganes de recitar alguns fragments de text i compartir-ho amb la resta de persones assistent. No hi ha cap limitació de procedència, residència ni edat. Les menors d’edat interessades a participar han de tenir autorització de les tutores legals.

👉 Com participo? Omple el FORMULARI, indicant en quins idiomes pots/vols interpretar textos, si fos necessari. Idealment, les persones participants han de tenir disponibilitat el dilluns 27 de març de 2023 durant la tarda per organitzar l’acte.


4) Per assistir com a públic el dimecres 29 de març de 2023 a les 19 h:

👉 Activitat sense inscripció prèvia, vine 10 minuts abans!