El cap de setmana del 21-22 d’octubre en el marc de la Festa Major de Tardor del barri, les sòcies, col·laboradores i entitats de l’Ateneu el Poblet organitzem diferents activitats per tal de fer bategar el barri. Sota el lema “El Batec del Poblet”, les entitats ens faran ballar a ritme de les gralles i els tabals; farem tallers i gaudirem d’espectacles per totes les edats. 

📅 QUAN? Dissabte 21 i diumenge 22 d’octubre 

A QUINA HORA? Dissabte 21/10 de 10:30 a 23 h i diumenge 22/10 d’11 a 14 h

📍 ON? Davant de l’Ateneu, al carrer de Nàpols entre Rosselló i Provença (C/Nàpols, 268-270)

 ⭕ DISSABTE 21/10/2023:

 • 10:30 h: BATUCADA. Rebotarem i ballarem per despertar el barri a ritme de la percussió (Beirao percussió)
 • 11 h: XOCOLATADA. Aprendrem com es vesteixen els i les castellers/es i gaudirem d’una bona xocolatada (Castellers de la Sagrada Família)
 • 11 h: TALLERS INFANTILS. Ens pintarem la cara i farem treballs manuals com preparar màscares i collarets (La Troupe del teatre i Bestialots espurnats)
 • 11 h: TALLERS de CIÈNCIA. A l’Aula de Ciència podràs divertir-te experimentant personalment com es comporten els líquids, l’aire, les ones i molt més amb senzills experiments que hem preparat. També podràs participar en un Joc de Ciència, hauràs de buscar pistes i respostes dins mateix de l’Ateneu o a l’exterior. Si ets capaç de completar-ho, entraràs en el sorteig de premis per diferents edats. (Comissió de Cultura de l’Ateneu El Poblet)
 • 11:15 h: CONTACONTES. Gaudirem d’un contacontes. Aquesta activitat proposa deixar-se portar per la imaginació a través de les històries narrades. Els contes susciten emocions i descobreixen mons i personatges imaginaris, ens transporten a llocs on tot és possible. A més de les dinàmiques narratives tradicionals s’anima a la participació activa en narracions col·laboratives que mobilitzen la imaginació i la creativitat. (Comissió de Cultura de l’Ateneu El Poblet)
 • 11:30  h: CULTURA POPULAR al CARRER. Vine a veure els Gegants, els Dansaires i les Bèsties es preparen per Festa Major. Gaudirem del taller de balls tradicionals obert a petits i grans. Diverteix-te amb els castellers i prova amb total seguretat una de les activitats més emocionants de la nostra Cultura. (Fal·lera Gegantera Sagrada Família, Esbart Gaudí, Farfolla de la Sagrada Família, Castellers de la Sagrada Família)
 • 12 h: ART DEL BATEC. Crearem conjuntament una peça artística sobre l’ambientació de bategar el barri. (Comissió de Cultura de l’Ateneu El Poblet)
 • 12:30 h: TORNEIG D’ESCACS i JOCS DE TAULA. Farem un torneig i col·locarem uns quants taulells, incloent-hi un d’immens! (Club d’escacs Torre Negra)
 • 13 h: TALLER DE DANSA URBANA. Serem capaces de ballar al ritme del Hip-Hop? Al barri del poblet estem preparades per bategar a qualsevol ritme, vine a moure l’esquelet sense vergonyes. (Women Wiz Attitude)
 • 17 h: PÒDCAST: JOVES PRECÀRIES. Un pòdcast en directe d’humor precari sobre bategar com a jove al barri del poblet (Joves Precàries)
 • 17:30 h: ESPECTACLE DESCABELLADAS. No sabem ben bé que ens porten preparat, si un taller de barrets, una desfilada o una sessió de perruqueria, però bategarem segur. (Associació Desabelladas)
 • 18:15 h: LLIURAMENT DE PREMIS DELS CONCURSOS DE FOTOGRAFIA i CIÈNCIA. (Comissió de Cultura de l’Ateneu El Poblet)
 • 18:20 h: TALLER DE TEATRE. Petit show-taller on experimentar el món del teatre, on podràs descobrir totes les teves caretes o ser un altre personatge. (Dinàmics teatre, La Troupe del teatre i La Il·lusió del Poblet)
 • 19 h: BALLS TRADICIONALS. Balls tradicionals a càrrec de l’Esbart Gaudí. (Esbart Gaudí)
 • 21 h: HAVANERES i ROM CREMAT. Concert d’havaneres a càrrec de la companyia Ultramar. I que millor per acompanyar les havaneres que un bon rom cremat a la mitja part! (Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família i Ateneu El Poblet)
 • Durant tot el dia: EXPOSICIÓ CONCURS DE FOTOGRAFIA. Podrem veure exposades les imatges més rellevants del concurs. (Comissió de Cultura de l’Ateneu El Poblet)

DIUMENGE 22/10/2023:

 • 11 h: CAPOEIRA FAMILIAR. Activitat familiar des dels 3 anys que combina elements de lluita, dansa, cant, música, teatre i filosofia. (FICA Barcelona)
 • 12 h: VERMUT. L’espai de la cafeteria s’omple de vida per celebrar la festa major. Amb música d’ambient a càrrec del saxofonista Toni Garcia-Die (Ateneu El Poblet)
 • 13 h: SWING IT. Peça curta de dansa teatre seguit d’una activitat participativa per aprendre els fonaments del swing. A càrrec de la Cia Mar Gómez. (Centre Cívic Sagrada Família i Ateneu El Poblet)

🤝 Participen: Comissió de Cultura de l’Ateneu El Poblet, Centre Cívic Sagrada Família, Beirao percussió, Castellers de la Sagrada Família, La Troupe del Teatre, Bestialots espurnats, Fal·lera Gegantera Sagrada Família, Esbart Gaudí, Farfolla de la Sagrada Família, Club d’escacs Torre Negra, Women Wiz Attitude, Joves Precàries, Associació Descabelladas, Dinàmics teatre, La Il·lusió del Poblet i Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família i FICA Barcelona.

🔴 Organitza: Comissions participatives de l’Ateneu, Ateneu El Poblet i Centre Cívic Sagrada Família