🗓️ Del dimecres 18 de maig al dimecres 13 de juliol

Ens complau presentar-vos el primer Cicle de Cinema organitzat des de l’Ateneu, conjuntament amb Amics dels Infants del Marroc (IMA). Coincidint amb aquest esdeveniment, acollim també, per segon any consecutiu, l’exposició fotogràfica VEUS INVISIBLES.

El Cicle de Cinema i l’exposició volen donar llum a la problemàtica de les mares solteres al Marroc, i alhora, promoure i defensar els drets de les dones i la infància.

Les pel·lícules i documentals proposats són testimonis de la greu situació d’exclusió social que viuen aquestes dones i els seus infants, i mostren com de complexa i violenta és la realitat que viuen aquestes famílies.

L’obertura del Cicle de Cinema tindrà lloc el 18 de maig a les 19 h, i les successives pel·lícules es projectaran els dimecres de manera quinzenal fins al 13 de juliol.

👉 PROGRAMA:

  • Dimecres 18 de maig, 19 h // Sofia. Meryem Benm’Barek / 2018 / Marroc / VOSE / 79 min.

Millor Guió a Cannes, “Sofia” és la història d’una jove que es troba en la il·legalitat per donar a llum a un bebè fora del matrimoni. A l’hospital li donen 24 hores per a comunicar la identitat del pare abans de ser denunciada.

  • Dimecres 1 de juny, 19 h // Adam. Maryam Touzani / 2019 / Marroc / VOSE / 98 min.

L’Abla té una pastisseria a Casablanca, on viu amb la seva filla Warda de 8 anys. Un dia una jove embarassada truca a la seva porta, es tracta de la Samia, qui busca feina i sostre. A poc a poc, se’ls obre a totes tres la possibilitat d’una nova vida.

  • Dimecres 15 de juny, 19 h // Madres invisibles. Lorenzo Benítez / 2016 / Espanya / VOSE / 66 min. Amb la participació del director, Lorenzo Benítez.

Documental que retrata la discriminació que pateixen les mares solteres i els seus fills a través de la història de la Hafida, mare soltera a Tànger que va fugir de casa quan es va quedar embarassada i torna a la seva ciutat anys després.

  • Dimecres 29 de juny, 19 h // Les joyaux de la tristesse. Mohamed Nabil / 2013 / Marroc / VOSE / 73 min. 

En els països de majoria musulmana, ser mare soltera encara es considera una violació del dret i de la religió però també de la moral i les tradicions. Aquest documental és un retrat de dues mares solteres al Marroc – la Nadia i la Nezha – marginades per la família, la societat i l’Estat, i que són víctimes de discriminació.

  • Dimecres 13 de juliol, 19 h // Mothers. Myriam Bakir / 2020 / Marroc i França / VOSC / 62 min.

Un film que explora el tema, encara tabú, de les mares solteres al Marroc. Una pel·lícula que confronta el servei que ofereix l’associació de la Mahjouba Edbouche, el destí d’aquestes mares i el sistema que les condemna.