L’Ateneu El Poblet ha obert recentment un espai d’accés lliure tranquil per a llegir, escriure o estudiar. Es pot fer-ne ús els dilluns de 19 a 21 h i els dimecres i divendres de 17 a 19h (excepte el tercer dimecres de mes que l’horari és de 17 a 18.30 h).

L’Espai de Lectura neix fruit de la demanda dels veïns i les veïnes del barri del Poblet (més conegut com a barri de la Sagrada Família) com a resposta a la necessitat d’un lloc on poder concentrar-se i dur a terme activitats tranquil·les i properes al silenci. Necessitats reclamades com l’estudi per estudiants d’institut i universitat, però també la necessitat humana com espai per estar resguardats del fred de l’hivern en un lloc segur i tranquil.

Amb la sacsejada que està suposant l’emergència sociosanitària de la Covid-19 per a les dinàmiques comunitàries i els espais de relació, l’Ateneu El Poblet vol seguir recuperant-los, per què són un tret significatiu i molt important del nostre projecte de gestió cívica. Aprofitem el fet que la zona de cafeteria no s’ha posat en marxa encara per utilitzar-lo per l’Espai de Lectura. Un espai actualment ideal per aquesta activitat.

L’Ateneu El Poblet va obrir per primera vegada al barri el mes d’octubre de 2019. En l’actualitat, una forta vida d’entitats transcorre al seu interior, així com una programació cultural que es duu a terme per part de l’equip tècnic. És un equipament cultural i social que s’ha aconseguit com a resposta de les múltiples necessitats que té el barri i que els darrers anys s’han reivindicat, tant a través de les diferents entitats com de les veïnes del barri de la Sagrada Família. L’equipament està destinat a ser un espai de referència al barri en l’àmbit cultural i social, alhora que ha d’esdevenir una eina per generar activitats i propostes cap a les persones i entitats del barri. D’aquí aquest Espai de Lectura! A més a més, ha de ser el motor per fomentar i desenvolupar un teixit social, cultural i de lleure més ric promovent l’apoderament i la participació activa. L’Ateneu El Poblet és un espai gestionat des de les veïnes i entitats del barri a través d’un model de gestió comunitària.

L’Ateneu El Poblet obre un espai tranquil per llegir, escriure o estudiar.

T’hi esperem!

Organitza: Ateneu El Poblet